Clubidentiteit

Shorttrack Alkmaar

Sporters van alle leeftijden, met alle typen schaatservaring en conditieniveaus kunnen bij ons in een gezellige, leerzame en veilige omgeving alles leren wat met de mooie shorttracksport te maken heeft.

In Alkmaar wordt sinds de realisering van de ijshal bij sportcomplex “De Meent” de sport Shorttrack beoefend. Na enige tijd is met behulp van de GTC Shorttrack Noord-Holland/Utrecht in 2001 de vereniging Shorttrack Alkmaar STA opgericht.

Missie en de visie

Shorttrack Alkmaar is een sportclub welke schaatsgerelateerde sporten aanbiedt, zowel op als naast het ijs, het hele jaar door. Beleving van de sport shorttrack staat bij ons voorop. De lessen en trainingen die wij geven zijn een balans tussen bewegen, plezier en prestatie; iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen tempo en niveau.

Wij bieden schaatslessen en shorttracktrainingen op verschillende niveaus, van beginnende schaatser tot de basis voor topsport. Leden kunnen shorttrack, zowel recreatief als prestatief beoefenen.

De vereniging wil voor haar leden een vereniging zijn waar zij binding mee hebben en samen op een veilige manier kunnen sporten. Shorttrack Alkmaar wil sterk zijn door saamhorigheid, respect en samenwerking.

Sportaanbod

In het winterseizoen, welke de eerste week van september begint, biedt shorttrack Alkmaar 2 trainingsuren per week op het ijs aan. Vanaf april start het zomercollege voor zowel ervaren shorttrackers als schaatsers die hun techniek willen verbeteren.

Shorttrack Alkmaar organiseert ook wedstrijden voor de regiocompetitie, interclubwedstrijden voor pupillen en recreanten.