Over ons

Clubhistorie

identiteit

gewoontes

ideeen dromen en ambities ( missie & visie )

Mooie grote afbeelding komt hier te staan =>

Iedereen is welkom!

Zoek je toch je eigen hokje? hier staan de ‘doelgroepen’ beschreven.

Jeugd
Leeftijd: 6 – 12 jaar
Niveau: beginnende schaatser
Doel: Een leuke, veilige en actieve leeromgeving om de sport shorttrack met plezier te beleven. De aandacht ligt bij het ontwikkelen van fundamentele bewegingsvaardigheden op het ijs.

Jongeren
Leeftijd: 12 – 16 jaar
Niveau: beginnende schaatser, gevorderde schaatser
Doel: Een leuke en actieve leeromgeving waarbij interesse naar de sport shorttrack wordt gewekt en uitdaging op het gebied van atletische ontwikkeling wordt geboden. Het verder ontwikkelen van basis sportspecifieke vaardigheden is het belangrijkste leerpunt.

Recreanten
Leeftijd: 16 – 76 jaar
Niveau: beginnende schaatser, gevorderde schaatser
Doel: Een gezellige en actieve leeromgeving waarbij het plezier in de sport shorttrack wordt beleefd. Er wordt gewerkt aan het versterken en verfijnen van de technische en fysieke basisvaardigheden, het toevoegen van variaties, het verkrijgen van nieuwe vaardigheden en het ontwikkelen van een sterke conditionele basis.

Wedstrijdrijders
Leeftijd: 8 – 76 jaar
Niveau: gevorderde schaatser
Doel: Een actieve leeromgeving waarbij het verfijnen van de basissportvaardigheden op competitie-intensiteit centraal staat. Het verhogen en verbeteren van het repertoire aan vaardigheden in trainingen en het verhogen van het toepassen van deze vaardigheden tijdens wedstrijden. De focus ligt bij het ontwikkelen van algemene en specifieke fysieke conditie.

Aangepast sporten
Leeftijd: 8 – 76 jaar
Niveau: beginnende schaatser, gevorderde schaatser
Doel: De gestructureerde opbouw van shorttracktrainingen en de overzichtelijke 30×60 meter baan maakt shorttrack een autisme spectrum stoornis vriendelijke sport. De sporters trainen samen met de reguliere groep, op eigen niveau, op en naast het ijs.  


 
 
 
Voel je je onvertegenwoordigd? Heb je extra eisen of is er extra hulp nodig van ons zodat je bij ons kan sporten? Voor dit en meer kun je op de knop hieronder drukken om bij het digitale formulier uit te komen of stuur ons een email; Shorttrack Alkmaar is namelijk een vereniging voor iedereen!
 
 

Wat het kost om bij ons te horen, schaatsen en overige trainingen ( ook gratis giften ).

Welke trainingen bieden wij aan, wie is hier aanwezig, wat komt er aan bod, op wie is deze training gericht(deelname vereisten etc.) , waarom wil ik hier zijn en hoe kan ik meedoen.