Aanbod

Aanbod

Shorttrack Alkmaar biedt verschillende shorttracktrainingen en schaatslessen naast de reguliere trainingen volgens de kwartalen.

Jeugdschaatsen

Voor de aller jongste beginnende schaatsers geven wij tijdens de jeugdschaatsuren op de 400 meter baan schaatsles.

Op spelenderwijs wordt er kennis gemaakt met schaatsen. De aandacht ligt bij het ontwikkelen van basisvaardigheden op het ijs. Hierbij zijn vooral plezier en veiligheid belangrijk.

Proefles

Eerst een keer meedoen voordat je wil besluiten of je lid wordt van Shorttrack Alkmaar? Je bent van harte welkom voor een proefles! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aangepast sporten G-sport

De gestructureerde opbouw van shorttracktrainingen en de overzichtelijke 30×60 meter baan maakt shorttrack een autisme spectrum stoornis vriendelijke sport. De sporters trainen samen met de reguliere groep, op eigen niveau, op het ijs.

Starterspakket

Voor schaatsers die wel eens echt kennis willen maken met shorttrack. Tijdens de reguliere shorttracktrainingen kan je 4 lessen volgen.  Het pakket bestaat uit 4 shorttracklessen inclusief schaatsen en een helm. Neem contact met ons op voor meer informatie en het inplannen van de lessen.

Schaatscollege

Na afloop van het reguliere schaatsseizoen van de langebaan bieden wij enkele lessen voor jeugdschaatsers om kennis te maken met shorttrack. Het schaatscollege wordt gegeven door een ervaren jeugdtrainer.

In een leuke, veilige en actieve leeromgeving kennis maken met de sport shorttrack. Met extra aandacht bij het verder ontwikkelen van fundamentele bewegingsvaardigheden op het ijs.

Zomercollege

Half april start Shorttrack Alkmaar met het zomercollege, shorttracktrainingen of bochtentraining op zomerijs in de ijshal van Sportcomplex de Meent.

Najaars- en Nieuwjaarscollege

Enkele shorttracktrainingen om alvast te wennen aan het ijs in september tot de langebaan open gaat of opvulling tot ons 3de kwartaal na afloop van de 10-weekse jeugdschaatscursus.

Bochtenclinicpakket (4 lessen en 10 deelnemers)*

4 maal specifieke bochtentraining met een vleugje shorttrack voor langebaanschaatsers in een veilige en gestructureerde omgeving met een gecertificeerde shorttracktrainer.

*Beschikbaar bij voldoende ruimte tijdens regulier trainingen.