Shorttrack Alkmaar draagt graag een steentje bij aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Daarom bieden wij ook sport voor mensen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is. De gestructureerde opbouw van shorttracktrainingen en de overzichtelijke 30×60 meter baan maakt shorttrack een autisme spectrum stoornis vriendelijke sport. De sporters trainen samen met de reguliere groep, op eigen niveau, op het ijs.

Wij zijn aangesloten bij UNIEK SPORTEN en werken wij samen met SPORT-Z.

Special Olympics

In 2019 hebben wij besloten om het Special Olympics Nationaal Shorttrack evenement organiseren voor G-schaatsers. Tweemaal is dit evenement ook toegekend aan Shorttrack Alkmaar. Maar wegens de COVID-19 pandemie is het helaas nog niet gelukt om ook daadwerkelijk het evenement te laten plaatsvinden.

Een pleister op de wond kwam van de makers van het televisieprogramma Even tot hier, samen met Shorttrack Alkmaar is er het Shorttrack-Spektakel 2021 voor Team-NL en Dick georganiseerd. Voor meer details van dit fantastische initiatief zie de website van de Special Olympics, Noord-Hollands Dagblad en Even tot hier.

Shorttrack Alkmaar gaat alles op alles zetten om het Special Olympics Nationaal Shorttrack evenement te organiseren in 2022.

https://youtu.be/U9ca17CDge8

© 2024 Shorttrack Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.