Aanbod

Hieronder staat een overzicht het trainingsaanbod bij Shorttrack Alkmaar. De tarieven van de betreffende abonnementen, college’s en pakketten zijn te vinden in de webwinkel. Voor meer informatie of contact over de trainingsmogelijkheden bij Shorttrack Alkmaar, neem contact met ons op per info@shorttrackalkmaar.nl.

Proefles

Eerst een keer meedoen voordat je wil besluiten of je lid wordt van Shorttrack Alkmaar? Je bent van harte welkom voor een proefles! Op zaterdagochtend hebben wij over het algmeen voldoende ruimte op het ijs voor het volgen van een gratis proefles.

Kwartaal abonnement
10 trainingen

Reguliere shorttracktraining voor alle fans van shorttrack. Op het ijs werken wij met minimaal 2 groepen, welke op vaardigheidsniveau worden ingedeeld.

Bij de maandagtraining ligt de focus meer op shorttrack als wedstrijdsport en bij de zaterdagtraining ligt de aandacht meer op de technische aspecten van onze sport. Op zateragochtend wordt er dan ook rustiger gereden waardoor dit uur ook geschikt is voor beginnende schaatsers.

Shorttrack Alkmaar heeft het sportjaar in kwartalen ingedeeld om meer flexibiliteit te bieden aan sporters met bijvoorbeeld wisselende schoolroosters, werkroosters of seizoensporten. Kwartaal 1 start begin september en kwartaal 4 eindigd eind juni.

Een regulier kwartaal abonnement bestaat uit ongeveer 10 trainingen. Voor meer flexibiliteit bestaat er sinds dit seizoen ook het kwartaal flex abonnement waarbij er binnen één kwartaal maximaal 10 trainingen gevolgd kan worden op dagen naar keuze.

Aangepast sporten en G-sport

De gestructureerde opbouw van shorttracktrainingen en de overzichtelijke 30×60 meter baan maakt shorttrack een neurodivers vriendelijke sport. De sporters trainen samen met de reguliere groep, op eigen niveau, op het ijs.

Enkele lessen

Bij voldoende ruimte op het ijs, is het mogelijk om losse lessen te volgen. Het aankopen van losse lessen kan via de webwinkel.

Starterspakket
4 trainingen

Voor schaatsers die wel eens echt kennis willen maken met shorttrack. Tijdens de reguliere shorttracktrainingen kan je 4 lessen volgen.  Het pakket bestaat uit 4 shorttracklessen inclusief schaatsen en een helm. Neem contact met ons op voor meer informatie en het inplannen van de lessen

Zomercollege
10 trainingen

In april start Shorttrack Alkmaar met het zomercollege, shorttracktrainingen of bochtentraining op zomerijs in de ijshal van Sportcomplex de Meent. Het zomercollege bestaat uit 10 trainingen.

Voor deelname aan één van onze colleges is het voldoende om in bezit te zijn van een lidmaatschap bij een schaatsvereniging aangesloten bij de KNSB.

Najaarcollege
5 trainingen

Begin september begint het shorttrackseizoen in Alkmaar. Het najaars college deel 1 bestaat uit 5 trainingen van de eerste shorttracktraining tot het schaatsseizoen op de langebaan in Alkmaar begint. Het najaarscollege deel 2 bestaat uit 5 trainingen vanaf de start van het traditionele winterseizoen tot kwartaal 2 bij Shorttrack Alkmaar.

Bochtenclinic voor verenigingen

Specifieke bochtentraining met een vleugje shorttrack voor langebaanschaatsers in een veilige en gestructureerde omgeving met een gecertificeerde shorttracktrainer. Shorttrack Alkmaar helpt graag bij het organiseren van een bochtenclinic, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

© 2024 Shorttrack Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.