Proefles

Eerst een keer meedoen voordat je wil besluiten of je lid wordt van Shorttrack Alkmaar? Je bent van harte welkom voor een proefles! Op zaterdagochtend hebben wij over het algmeen voldoende ruimte op het ijs voor het volgen van een gratis proefles.

Shorttrack kwartaal abonnment

Reguliere shorttracktraining voor alle fans van shorttrack. Op het ijs werken wij met minimaal 2 groepen, welke op vaardigheidsniveau worden ingedeeld.

Bij de maandagtraining ligt de focus meer op shorttrack als wedstrijdsport en bij de zaterdagtraining ligt de aandacht meer op de technische aspecten van onze sport. Op zateragochtend wordt er dan ook rustiger gereden waardoor dit uur ook geschikt is voor beginnende schaatsers.

Shorttrack Alkmaar heeft het sportjaar in kwartalen ingedeeld om meer flexibiliteit te bieden aan sporters met bijvoorbeeld wisselende schoolroosters, werkroosters of seizoensporten. Kwartaal 1 start begin september en kwartaal 4 eindigd eind juni.

Een regulier kwartaal abonnement bestaat uit ongeveer 10 trainingen. Voor meer flexibiliteit bestaat er sinds dit seizoen ook het kwartaal flex abonnement waarbij er binnen één kwartaal maximaal 10 trainingen gevolgd kan worden op dagen naar keuze.

Aangepast sporten G-sport

De gestructureerde opbouw van shorttracktrainingen en de overzichtelijke 30×60 meter baan maakt shorttrack een autisme spectrum stoornis vriendelijke sport. De sporters trainen samen met de reguliere groep, op eigen niveau, op het ijs.

Enkele lessen

Bij voldoende ruimte op het ijs, is het mogelijk om losse lessen te volgen. Het aankopen van losse lessen kan via de webwinkel.

Starterspakket (4 trainingen)

Voor schaatsers die wel eens echt kennis willen maken met shorttrack. Tijdens de reguliere shorttracktrainingen kan je 4 lessen volgen.  Het pakket bestaat uit 4 shorttracklessen inclusief schaatsen en een helm. Neem contact met ons op voor meer informatie en het inplannen van de lessen.

Schaatscollege (2 trainingen)

Na afloop van het reguliere schaatsseizoen van de langebaan, half maart, bieden wij enkele lessen voor jeugdschaatsers om kennis te maken met shorttrack. Het schaatscollege wordt gegeven door een ervaren jeugdtrainer.

In een leuke, veilige en actieve leeromgeving kennis maken met de sport shorttrack. Met extra aandacht bij het verder ontwikkelen van fundamentele bewegingsvaardigheden op het ijs.

Zomercollege (ongeveer 10 trainingen)

Half april start Shorttrack Alkmaar met het zomercollege, shorttracktrainingen of bochtentraining op zomerijs in de ijshal van Sportcomplex de Meent.

Voor deelname aan één van onze colleges is het voldoende om in bezit te zijn van een lidmaatschap bij een schaatsvereniging aangesloten bij de KNSB. Ook is er een lidmaatschap voor 1 kwartaal beschikbaar om bijvoorbeeld deel te kunnen nemen aan het zomercollege.

Najaarscollege (5 trainingen)

5 trainingen van begin september tot het seizoen op de langebaan begint.

Najaarscollege deel 2 (5 trainingen)

5 trainingen vanaf de start van het traditionele winterseizoen tot kwartaal 2 bij Shorttrack Alkmaar.

Bochtenclinic voor verenigingen

Specifieke bochtentraining met een vleugje shorttrack voor langebaanschaatsers in een veilige en gestructureerde omgeving met een gecertificeerde shorttracktrainer.

Shorttrack Alkmaar helpt graag bij het organiseren van een bochtenclinic, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

© 2023 Shorttrack Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.