Aanbod

Jeugdschaatsen

Voor de aller jongste beginnende schaatsers geven wij tijdens de jeugdschaatsuren op zaterdagochtend op de 400 meter baan schaatsles.

Op spelenderwijs wordt er kennis gemaakt met schaatsen. De aandacht ligt bij het ontwikkelen van basisvaardigheden op het ijs. Hierbij zijn vooral plezier en veiligheid belangrijk.

Website: SchaatsFederatie Alkmaar
Facebook: Jeugdschaatsen

Proefles

Eerst een keer meedoen voordat je wil besluiten of je lid wordt van Shorttrack Alkmaar? Je bent van harte welkom voor een proefles! Op zaterdagochtend hebben wij over het algmeen voldoende ruimte op het ijs voor het volgen van een gratis proefles.

Shorttrack

Reguliere shorttracktraining voor alle fans van shorttrack. Op het ijs werken wij met minimaal 2 groepen, welke op vaardigheidsniveau worden ingedeeld.

Bij de maandagtraining ligt de focus meer op shorttrack als wedstrijdsport en bij de zaterdagtraining ligt de aandacht meer op de technische aspecten van onze sport. Op zateragochtend wordt er dan ook rustiger gereden waardoor dit uur ook geschikt is voor beginnende schaatsers.

Aangepast sporten G-sport

De gestructureerde opbouw van shorttracktrainingen en de overzichtelijke 30×60 meter baan maakt shorttrack een autisme spectrum stoornis vriendelijke sport. De sporters trainen samen met de reguliere groep, op eigen niveau, op het ijs.

Starterspakket

Voor schaatsers die wel eens echt kennis willen maken met shorttrack. Tijdens de reguliere shorttracktrainingen kan je 4 lessen volgen.  Het pakket bestaat uit 4 shorttracklessen inclusief schaatsen en een helm. Neem contact met ons op voor meer informatie en het inplannen van de lessen.

Schaatscollege

Na afloop van het reguliere schaatsseizoen van de langebaan, half maart, bieden wij enkele lessen voor jeugdschaatsers om kennis te maken met shorttrack. Het schaatscollege wordt gegeven door een ervaren jeugdtrainer.

In een leuke, veilige en actieve leeromgeving kennis maken met de sport shorttrack. Met extra aandacht bij het verder ontwikkelen van fundamentele bewegingsvaardigheden op het ijs.

Zomercollege

Half april start Shorttrack Alkmaar met het zomercollege, shorttracktrainingen of bochtentraining op zomerijs in de ijshal van Sportcomplex de Meent.

Najaars- en Nieuwjaarscollege

Enkele shorttracktrainingen om alvast te wennen aan het ijs in september tot de langebaan open gaat of opvulling tot ons 3de kwartaal na afloop van de 10-weekse jeugdschaatscursus.

Enkele lessen

Bij voldoende ruimte op het ijs, is het mogelijk om losse lessen te volgen. Het aankopen van losse lessen kan via de webwinkel.

Bochtenclinic

Specifieke bochtentraining met een vleugje shorttrack voor langebaanschaatsers in een veilige en gestructureerde omgeving met een gecertificeerde shorttracktrainer.

Shorttrack Alkmaar helpt graag bij het organiseren van een bochtenclinic, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.