Schaatsen

Bij Shorttrack wordt er geschaatst op shorttrackschaatsen. Dit zijn vaste schaatsen met een stevige schoen en ijzers met een aangepaste ronding voor de kleine bochten.

Beginnende schaatsers/shorttrackers kunnen prima meetrainen op ‘gewone’ vaste schaatsen welke ook geschikt zijn voor de langebaan.

Shorttrackschaatsen kan je, onder anderen, bij onze vereniging huren.

Sportkleding

Het dragen van stevige/snijvaste handschoenen, kniebescherming, scheenbescherming, nekbescherming en schaatshelm is verplicht. De meest voorkomende letsel zijn snijwonden aan het onderbeen, wij raden dan ook sterk aan om snijvaste bescherming voor de enkel, scheen en kuit te dragen.

Veel van deze beschermende kleding hebben wij te huur en/of te leen bij onze vereniging.

Voor beginnende schaatsers/shorttrackers is flexibele sportkleding geschikt om te trainen. Voor de gevorderde schaatser adviseren wij een sportspecifieke schaatsbroek of schaatspak.

Snijvaste kleding

Wanneer het niveau van de sporter hoger wordt, is het dragen van snijvaste kleding verplicht. Dit kan in de vorm van een snijvast onderpak, welke onder de schaatskleding past of een snijvast wedstrijdpak.

Clubkleding

Shorttrack Alkmaar heeft clubpakken, voor meer informatie kan je terecht bij de trainers.

KNSB: Tips uitrusting en veiligheid

Op de website van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsrijders Bond KNSB kan je tips voor de shorttrack uitrusting en veiligheid vinden.

De kledingvoorschriften met betrekking tot veiligheid worden beschreven in Shorttrack Communicqué 2A. Alle KNSB Regelementen/Communiqués zijn te vinden op de website van de bond.

Shorttrack en schaatswinkels

Webwinkels waar leden van Shorttrack Alkmaar bekend mee zijn:

Schaatswinkels in Alkmaar:

Shorttrack merken

Sportkleding, veiligheid en overigen

© 2024 Shorttrack Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.