Shorttrack Alkmaar is de shorttrackvereniging in gemeente Alkmaar, actief in de ijshal van Sportcomplex de Meent. Sporters van alle leeftijden, met alle typen schaatservaring en conditieniveaus kunnen bij ons in een gezellige, leerzame en veilige omgeving alles leren wat met de mooie shorttracksport te maken heeft.

Shorttrack is veel meer dan alleen snel schaatsen, het is een spannende, uitdagende en sociale sport. Het is uitstekend geschikt voor beginnende schaatsers, terwijl voor de gevorderden de snelheid en de dynamiek zal aanspreken.

De inhoud van de lessen en trainingen sluit aan op de trainingsbehoeften van beginnende schaatsers, recreanten en wedstrijdrijders van alle leeftijden. Onze enthousiaste trainers met passie voor shorttrack zetten een mooi jaarprogramma neer. Er is altijd een gekwalificeerde trainer aanwezig. Wij streven naar een balans tussen bewegen, plezier en prestatie; iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen tempo en niveau.

De aandacht die wij hebben voor de veiligheid van de schaatsers is terug te zien in de gestructureerde opbouw van shorttracktrainingen, de overzichtelijke 30×60 meter baan, het gezamenlijk opzetten en opruimen van de baanbeveiligingkussens en het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een helm, handschoenen, kniebeschermers en een nekbeschermer.

Historie

In 1997 is er een overdekte ijshal toegevoegd aan ijsbaan de Meent in Alkmaar. Met de ijsvloer van 30×60 meter was de sport shorttrack in Kennemerland een feit.

De sport groeide in populariteit en in 2001 is, met behulp van de GTC Shorttrack Noord-Holland/Utrecht, de vereniging Shorttrack Alkmaar opgericht. Sindsdien is de tweede shorttrackvereniging van Noord-Holland actief bezig met het organiseren van shorttracktrainingen, bochtenclinics en shorttrackwedstrijden in Alkmaar.

Sinds 2017 biedt Shorttrack Alkmaar ook schaatscollege aan in het voorjaar. Onze trainingen op het ijs gaan door tot en met juni en begin september starten wij weer met schaatsen.

© 2024 Shorttrack Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.