Doelgroepen

Iedereen is welkom! 

Shorttrack is een sport geschikt voor alle fans van schaatsen op elk niveau. Op het ijs werken wij met minimaal 2 groepen, welke op vaardigheidsniveau worden ingedeeld.

Shorttrack Alkmaar heeft veel ervaring met het geven van training aan de volgende doelgroepen:

Jeugdschaatsen
Leeftijd: 6-7 jaar, 8-12 jaar
Niveau: beginnende schaatser
Doel: Spelenderwijs kennis maken met schaatsen. De aandacht ligt bij het ontwikkelen van basisvaardigheden op het ijs. Hierbij zijn vooral plezier en veiligheid belangrijk.

 
Jeugd
Leeftijd: 6 – 12 jaar
Niveau: beginnende schaatser
Doel: Een leuke, veilige en actieve leeromgeving om de sport shorttrack met plezier te beleven. De aandacht ligt bij het ontwikkelen van fundamentele bewegingsvaardigheden op het ijs.
Jongeren
Leeftijd: 12 – 16 jaar
Niveau: beginnende schaatser, gevorderde schaatser
Doel: Een leuke en actieve leeromgeving waarbij interesse naar de sport shorttrack wordt gewekt en uitdaging op het gebied van atletische ontwikkeling wordt geboden. Het verder ontwikkelen van basis sportspecifieke vaardigheden is het belangrijkste leerpunt.
Recreanten
Leeftijd: 16 – 76 jaar
Niveau: beginnende schaatser, gevorderde schaatser
Doel: Een gezellige en actieve leeromgeving waarbij het plezier in de sport shorttrack wordt beleefd. Er wordt gewerkt aan het versterken en verfijnen van de technische en fysieke basisvaardigheden, het toevoegen van variaties, het verkrijgen van nieuwe vaardigheden en het ontwikkelen van een sterke conditionele basis.
Wedstrijdrijders
Leeftijd: 8 – 76 jaar
Niveau: gevorderde schaatser
Doel: Een actieve leeromgeving waarbij het verfijnen van de basissportvaardigheden op competitie-intensiteit centraal staat. Het verhogen en verbeteren van het repertoire aan vaardigheden in trainingen en het verhogen van het toepassen van deze vaardigheden tijdens wedstrijden. De focus ligt bij het ontwikkelen van algemene en specifieke fysieke conditie.
 
Aangepast sporten
Leeftijd: 8 – 76 jaar
Niveau: beginnende schaatser, gevorderde schaatser
Doel: De gestructureerde opbouw van shorttracktrainingen en de overzichtelijke 30×60 meter baan maakt shorttrack een autisme spectrum stoornis vriendelijke sport. De sporters trainen samen met de reguliere groep, op eigen niveau, op het ijs.  
 


Voel je je ondervertegenwoordigd? Heb je extra eisen of is er extra hulp nodig van ons zodat je bij ons kan sporten? Voor dit en meer kun je op de knop hieronder drukken om bij het digitale formulier uit te komen of stuur ons een email; Shorttrack Alkmaar is namelijk een vereniging voor iedereen!
Klik hier voor het digitale vragenformulier!