Shorttrack is een sport geschikt voor alle fans van schaatsen op elk niveau. Op het ijs werken wij met minimaal 2 groepen, welke op vaardigheidsniveau worden ingedeeld.

Bij de maandagtraining ligt de focus meer op shorttrack als wedstrijdsport en bij de zaterdagtraining ligt de aandacht meer op de technische aspecten van onze sport. Op zaterdagochtend wordt er dan ook rustiger gereden waardoor dit uur ook geschikt is voor beginnende schaatsers.

Jeugd

Leeftijd: 6 – 12 jaar
Niveau: beginnende schaatser

Doel: Een leuke, veilige en actieve leeromgeving om de sport shorttrack met plezier te beleven. De aandacht ligt bij het ontwikkelen van fundamentele bewegingsvaardigheden op het ijs.

Jongeren

Leeftijd: 12 – 16 jaar
Niveau: beginnende schaatser, gevorderde schaatser

Doel: Een leuke en actieve leeromgeving waarbij interesse naar de sport shorttrack wordt gewekt en uitdaging op het gebied van atletische ontwikkeling wordt geboden. Het verder ontwikkelen van basis sportspecifieke vaardigheden is het belangrijkste leerpunt.

Recreanten

Leeftijd: 16 – 76 jaar
Niveau: beginnende schaatser, gevorderde schaatser

Doel: Een gezellige en actieve leeromgeving waarbij het plezier in de sport shorttrack wordt beleefd. Er wordt gewerkt aan het versterken en verfijnen van de technische en fysieke basisvaardigheden, het toevoegen van variaties, het verkrijgen van nieuwe vaardigheden en het ontwikkelen van een sterke conditionele basis.

Aangepast sporten

Leeftijd: 8 – 76 jaar
Niveau: beginnende schaatser, gevorderde schaatser

Doel: De gestructureerde opbouw van shorttracktrainingen en de overzichtelijke 30×60 meter baan maakt shorttrack neurodivers vriendelijke sport. De sporters trainen samen met de reguliere groep, op eigen niveau, op het ijs.

© 2024 Shorttrack Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.