Wedstrijdlicentie

Deelname aan wedstrijden is alleen mogelijk met een geldige wedstrijdlicentie, welke te verkrijgen is via de KNSB.

In het account mijnKNSB kan je zien of je in bezit bent van een geldige wedstrijdlicentie en tot wanneer deze geldig is. Onze ledenadministratie kan opzoeken of je op dit moment in bezit bent van een wedstrijdlicentie.

Uitnodigingen wedstrijden

Je kunt bij het wedstrijdsecretariaat melden dat je geinteresseerd bent in het rijden van shorttrackwedstrijden. Je kan contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat via het e-mailadres wedstrijd@shorttrackalkmaar.nl. Ons wedstrijdsecretariaat zal dan wedstrijduitodigingen voor jouw catergorie doorsturen per e-mail.

In de wedstrijduitnodiging of announcement staan de details met betrekking tot wedstrijdtijden, categoriën, type wedstrijd, eisen aan kleding, persoonlijke beschermingsmiddelen, tijdslimieten, etc. 

Meer informatie

De complete wedstrijdagenda kan men vinden op ShorttrackOnline en meer informatie met betrekking tot reglementen voor wedstrijden in Nederland zie de website van de KNSB. Bij onze veelgestelde vragen kan je meer informatie vinden over aanmelden op een wedstrijddag, afmelden voor een wedstrijd en verbonden kosten aan shorttrackwedstrijden.

Interclubwedstrijden

Shorttrack Alkmaar organiseert organiseert in samenwerking met andere shorttrackverenigingen uit Noord-Holland en Utrecht interclubwedstrijden. Deze wedstrijden zijn geschikt voor beginnende en recreatieve shorttrackers.

Aanmelden via een interclubwedstrijd kan via het wedstrijdsecretariaat van je shorttrackvereniging of voor interclubwedstrijden in Alkmaar via een digitaal aanmeldformulier op shorttrackalkmaar.nl

Nationale pupillenwedstrijden

Nationale pupillenwedstrijden staan open voor alle pupillen welke lid zijn van een Nederlandse Shorttrackvereniging.

Aanmelden voor een nationale pupillenwedstrijd zoals de Hutspot Cup, Twente Bokaal en Arie Ravensbergen Bokaal kan door een e-mail te sturen naar het wedstrijdsecretariaat van Shorttrack Alkmaar.

Regiocompetitie

Voor pupillen en recreatieve junioren, senioren en masters wordt er de regiocompetitie georganiseerd. Deze competitie bestaat uit minimaal 4 wedstrijden in regio West, bestaande uit Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland.

Stap 1: Aanmelden voor een regiocompetitiewedstrijd kan door een e-mail te sturen naar naar het wedstrijdsecretariaat van shorttrack alkmaar.

&

Stap 2: De betaling van de regiowedstrijd(en) gaat via https://inschrijven.schaatsen.nl

LET OP, er vindt bij afmelding geen terugbetaling plaats.

KNSB-cup

Rijders van de categorie junior C en ouder kunnen aan de KNSB Cup deelnemen, mits een limiettijd is gereden.  De geldende limiettijden zijn te vinden in Shorttrack Communiqué 5 op de website van de KNSB.

Stap 1: Iedere rijder dient zich via https://inschrijven.schaatsen.nl te registreren als KNSB Cup deelnemer en aan de betaling te voldoen. Deze link staat tevens op de wedstrijdkalender aangegeven onder de eerste KNSB Cup. Registratie is mogelijk tot 10 dagen voor de eerste KNSB Cup wedstrijd. 

&

Stap 2: Aanmelden voor een regiocompetitiewedstrijd gaat door een e-mail te sturen naar naar het wedstrijdsecretariaat van shorttrack alkmaar.

Internationale wedstrijden

De StarClass is een internationale competitie voor West Europa en bestaat uit 3 wedstrijden. Om deel te mogen nemen aan deze wedstrijden moet een rijder een limiet hebben gereden.

Er worden ook internationale wedstrijden georganiseerd welke een open inschrijving hebben en waar dus iedereen aan mag deelnemen.

Inschrijven voor een internationale wedstrijd zoals de StarClass, Easter Cup en Speculaas Cup kan door een e-mail sturen naar het wedstrijdsecretariaat van shorttrack alkmaar.

© 2024 Shorttrack Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.