Bij alle wedstrijden is het dragen van een deugdelijke, goed passende gecertificeerde helm voor alle rijders in alle leeftijdscategorieën verplicht. De helm moet voldoen aan de van toepassing zijnde ASTM standaard voor shorttrack schaatsen. Hij moet een regelmatige vorm hebben zonder uitsteeksels.

Verder is het dragen van handschoenen, kniebescherming, scheenbescherming en nekbescherming verplicht. De beide einden van de schaatsbladen moeten zijn afgerond met een straal van ten minste 10 mm.

Het dragen van snijbestendige kleding is verplicht bij alle ISU evenementen, Olympische Winter Spelen en internationale wedstrijden. Ook in Nederland is snijbestendige kleding verplicht voor junioren en senioren. De kleding moet voldoen aan de internationale norm EN388. Uitgebreide informatie staat vermeld in desbetreffende ISU Communication 1265 (www.isu.org) en in Rule 291 van de ISU Special regulations and technical rules.

De nieuwste eisen aan de kledingvoorschriften worden beschreven in het Shorttrack Communiqué 2 Veiligheid op de website van de KNSB.

De nieuwste eisen aan de kledingvoorschriften met betrekking tot de zichtbare kleding (pak, jack) staan beschreven in het Shorttrack Communique 8 Kledingvoorschriften.

© 2024 Shorttrack Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.